Borstvergroting

[catlist name="behandeling-borstvergroting" orderby="title" order="asc"]

Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]
[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module hide_homebreadcrumb=”off” separator=”sep-pipe” hide_currentbreadcrumb=”off” homebreadcrumborientation=”left” disabled_on=”on||” _builder_version=”3.27.4″ custom_margin=”||10px|” fontsbreadcrumbs_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumbs_line_height_tablet=”2″ fontsseperator_font_size_tablet=”51″ fontsseperator_line_height_tablet=”2″ fontsbreadcrumblinks_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumblinks_line_height_tablet=”2″ z_index_tablet=”500″ fontsbreadcrumbs_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsseperator_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” global_module=”2897″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Borstvergroting

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan drieduizend borstvergrotende operaties uitgevoerd. Een borstvergroting wordt gedaan om borsten meer volume te geven of om ze te veranderen van vorm. Door een borstvergroting krijgen uw borsten een natuurlijke, stevige uitstraling.

  • Behandelplan op basis van uw wensen
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Gratis consult met uitgebreid advies
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

De borstvergrotende operatie

Een borstvergroting kan een ingrijpende stap zijn en daarom leggen wij u uit hoe het proces van een borstvergrotende operatie in zijn werk gaat.

Stap 1: het eerste consult

Het geven van voorlichting en informatie is erg belangrijk. Tijdens een persoonlijk consult worden de voordelen maar ook zeker de nadelen van een operatie met borstprothesen besproken. De plastisch chirurg bespreekt met u uw wensen over de grootte en vorm van uw borsten. Hierbij houdt de chirurg rekening met de huidige vorm van uw borsten, met eventuele asymmetrie, de elasticiteit van de huid en met de plaats van de tepels en de tepelhof. In overleg kiest u de prothesen. Dit kunnen ronde of druppelvormige (anatomische) prothesen zijn. Uiteraard werken we alleen met gecontroleerde, medisch verantwoorde prothesen die zijn toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid. Vervolgens geeft de chirurg aan waar de littekens van de operatie komen en of de borstprothese voor of (schuin) achter de borstspier wordt geplaatst. Ook vertelt hij over de operatierisico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting met borstprotheses. In deze patiëntfolder vindt u meer informatie over een operatie met borstprothesen. Naast vergrotingen met protheses vinden er steeds meer borstvergrotingen met lipofilling plaats. Voor meer informatie over een lipofilling klik hier.

Stap 2: de operatie

De operatie voor een borstvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Tijdens de operatie wordt een borstprothese ingebracht vóór of (schuin) achter de borstspier. Waar deze geplaatst wordt, bespreekt de plastisch chirurg met u tijdens het eerste consult. De implantaten worden via een snede in de plooi onder de borst ingebracht. Er wordt een holte gemaakt die zo groot is dat de borstprothese er goed in past. De huid wordt vervolgens gehecht met oplosbare hechtingen. Eventueel wordt er een pleisterverband op de borsten aangebracht. 

Stap 3: na de operatie

De eerste dagen na de operatie is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Na een aantal dagen kunt u alweer licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Vermijd de eerste twee weken zwaar werk en tillen. Sporten kan weer zes weken na de borstvergroting. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het gebied waaraan u bent geopereerd. De eerste tijd voelen de borsten erg stevig aan. Na verloop van tijd zal dit veranderen en zullen de borsten steeds soepeler aanvoelen. Ook zal de vorm van de borsten vlak na de ingreep nog veranderen. De littekens kunnen er tevens wat vurig uitzien. Deze vurigheid verdwijnt in de loop van een jaar, waarna ze de kleur van de huid krijgen en minder zichtbaar worden. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, ga daarom niet met uw borsten in de zon.

Resultaten van een borstvergroting

In het algemeen is het resultaat van een borstvergroting goed te voorspellen, daarbij is het wel belangrijk dat u uw wensen van tevoren duidelijk maakt aan de plastisch chirurg. Toch is er geen volledige garantie te geven op het esthetische resultaat. De littekens die ontstaan na de ingreep zijn ongeveer vijf centimeter lang en zijn na een aantal maanden vrijwel onzichtbaar.

Behandelend artsen borstvergroting

Tijdens het eerste, gratis consult wordt met uw behandelend plastisch chirurg de borstvergroting doorgenomen van voorzorg tot nazorg en worden uw vragen over de ingreep beantwoord. Na het consult zal er ook een gesprek plaatsvinden met een van onze consulenten.

[catlist name="artsen+borstvergroting" thumbnail="yes" excerpt="yes" excerpt_size="10" orderby="menu_order" order="asc" template="post_list_template" posts_morelink="Lees meer" catlink="yes" category_count="yes"]

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee, zo ook een borstvergroting. Door het geven van de juiste voorlichting en voorzorg willen wij de kans op risico’s verkleinen. Door onze instructies voorafgaand aan de borstvergroting goed op te volgen, minimaliseert u de kans op complicaties. Enkele mogelijke complicaties van een borstvergroting kunnen zijn:

  • Gevoelsverandering in uw borsten
  • Allergische reacties op de verdoving of het hechtmateriaal
  • Verplaatsing en/of ruptuur van de borstprothese
  • Kapselcontractie
  • Zwellingen of nabloedingen
  • Infecties

Voor een volledige voorlichting over de risico’s en complicaties is het belangrijk dat u de chirurgische bijsluiter van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor plastische chirurgie) goed doorleest. Ook merken wij dat er steeds meer vragen komen over BII / ASIA en daarom vindt u hier meer informatie over dit onderwerp. Daarnaast is er een patiëntfolder van de NVPC met daarin duidelijk omschreven wat u allemaal moet weten over een operatie met siliconen borstimplantaten. 

DBIR Register 

Sinds 2015 registreren plastisch chirurgen alle borstprothesen die in Nederland worden geplaatst of verwijderd in de DBIR. Indien u een borst corrigerende operatie ondergaat en hierbij prothesen krijgt, is het goed om te weten dat alle operatiegegevens in dit landelijke borstprothese register komen. De Nederlandse Vereniging voor Plastische chirurgie waarborgt op deze manier de kwaliteit van de prothesen. Uiteraard zijn de operatiegegevens geanonimiseerd en alleen in het geval van een landelijke terugroepactie kan worden achterhaald wie welke prothesen in het lichaam heeft. Lees hier meer over de DBIR registratie. 

Ervaringen met borstvergrotingen

“Ik was super zenuwachtig. Maar ben vanaf het moment dat ik binnen kwam tot ik weer weg ging fantastisch geholpen. Dit is de kliniek en dokter die ik iedereen zal aanbevelen. En het belangrijkste na de operatie minimale pijn en het resultaat is om verliefd op te worden!”

Ik heb lipofilling van de borsten laten doen door dr. Hay Winters. Er is vet van de benen in de borsten gespoten. Ik kan dr. Winters en deze kliniek echt aanbevelen, super vriendelijk en vakkundig personeel! Heel aardige en kundige arts!

Prijzen van een borstvergroting

Wat de kosten van een borstvergroting zijn, is afhankelijk van het soort borstvergroting dat bij u wordt uitgevoerd. Om u een idee te geven van de prijzen van een borstvergroting, geven wij u hieronder een indicatie.

[table id=18 /]

Een borstvergroting wordt in principe niet vergoed door uw zorgverzekeraar. In enkele gevallen wordt de borstvergroting bij medische indicatie wel vergoed. Hierover kunt u advies opvragen bij uw zorgverzekeraar.

AFSPRAAK MAKEN


Wilt u meer informatie over de borstvergrotende operatie bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of wilt u een afspraak maken voor een intakegesprek? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur. U bent bovendien welkom tijdens het avondspreekuur op maandag, dinsdag en woensdag.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false”]

behandeling-borstvergroting

[catlist name="behandlingen" orderby="title" order="asc"]

Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]