Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]
[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module hide_homebreadcrumb=”off” separator=”sep-pipe” hide_currentbreadcrumb=”off” homebreadcrumborientation=”left” disabled_on=”on||” _builder_version=”3.27.4″ custom_margin=”||10px|” fontsbreadcrumbs_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumbs_line_height_tablet=”2″ fontsseperator_font_size_tablet=”51″ fontsseperator_line_height_tablet=”2″ fontsbreadcrumblinks_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumblinks_line_height_tablet=”2″ z_index_tablet=”500″ fontsbreadcrumbs_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsseperator_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” global_module=”2897″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Borstverkleining

Veel vrouwen hebben een probleem met te zware en/of hangende borsten, ze hebben namelijk door het grote gewicht van de borsten rug-, schouder- en/of nekklachten. Of zij schamen zich voor het model van hun borsten. Een borstverkleining kan dan een enorme opluchting zijn.

  • Grootte en vorm naar uw wens
  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de borstverkleining. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van borstverkleiningen en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

[catlist name="artsen+borstverkleining" thumbnail="yes" excerpt="yes" excerpt_size="10" orderby="menu_order" order="asc" template="post_list_template" posts_morelink="Lees meer" catlink="yes" category_count="yes"]

Prijzen en vergoedingen

Borstverkleining (incl. overnachting) € 5200,-

Bij een medische indicatie wordt een borstverkleining vergoed door de zorgverzekeraar.

Het eerste consult

Een van onze plastisch chirurgen bespreekt met u uw wensen over de grootte en vorm van uw borsten. Het is van belang om met u te bepalen of aan uw wensen voor borstverkleining kan worden voldaan. Daarnaast brengt de plastisch chirurg u op de hoogte van de operatierisico’s en eventuele complicaties.

De operatie

De borstverkleining vindt plaats onder algehele verdoving. Tijdens de operatie wordt een deel van het borstklierweefsel met de bijbehorende huid verwijderd. Er wordt een nieuw, kleiner model borst gevormd. Ook wordt de tepel verplaatst.

Er bestaan verschillende operatietechnieken voor borstverkleining. De littekens zitten bij de meest voorkomende operatietechnieken rond de beide tepelhoven, onder de borst in de huidplooi en tussen de tepel en de plooi onder de borst, in verticale richting.

De wonden worden gesloten met zeer fijn hechtmateriaal en lossen, afhankelijk van de plaats van de hechting, vanzelf op. Het kan nodig zijn dat er een drain wordt achtergelaten, deze drain zorgt ervoor dat eventueel bloed en vocht wordt afgevoerd. In overleg met de chirurg blijft u één nacht in het Jan van Goyen. Dit is meestal het geval.

Na de operatie

De eerste dag na de borstverkleining zult u het nog rustig aan moeten doen, maar na 2 dagen kunt u licht huishoudelijk en administratief werk verrichten. Zwaar werk, zoals stofzuigen en tillen, moet de eerste twee weken worden gemeden. Sporten kunt u weer na 6 weken. Het spreekt vanzelf dat u de eerste weken voorzichtig omgaat met het operatiegebied.

De eerste tijd kunnen de littekens er wat vurig uitzien. In de loop van een jaar verdwijnt die vurigheid, krijgen ze de kleur van uw huid en worden ze minder zichtbaar. Ultraviolette stralen zijn niet goed voor de littekens, ze kunnen daardoor onnodig lang rood blijven. Het beste kunt u de littekens dan ook bedekt houden in de eerste maanden, dit kan eventueel met een sunblock. Na de operatie draagt u 6 weken een sportbeha, waarvan 3 à 4 weken dag en nacht. Daarna alleen nog overdag.

Resultaat

Na de operatie zullen de borsten kleiner en steviger zijn, maar er blijven altijd littekens zichtbaar. De chirurg streeft naar absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties, maar het is niet te garanderen. Ook de vorm en de gevoeligheid van de tepels kunnen anders zijn dan u had verwacht.

U moet zich realiseren dat bij een borstverkleinende of verstevigende operatie géén correctie wordt verricht van het overtollige weefsel onder de oksels, eventueel doorlopend naar de rug. Verslapping die eenmaal begonnen is, zal ook na deze vormverbeterende operatie doorgaan en kan het aanvankelijke resultaat op den duur nadelig beïnvloeden.

Door algemeen aankomen in gewicht, zwangerschap of pilgebruik kunnen de borsten weer zwaarder worden. De plastisch chirurg kan u geen bepaalde bh-cupmaat garanderen na de operatie.

Risico’s en complicaties

Complicaties kunnen altijd optreden. Littekens kunnen minder mooi genezen door bijvoorbeeld bindweefselvorming. Soms is het noodzakelijk om een aanvullende operatie uit te voeren om een goed eindresultaat te krijgen. 

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een borstverkleining in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false”]

Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]