Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]
[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module hide_homebreadcrumb=”off” separator=”sep-pipe” hide_currentbreadcrumb=”off” homebreadcrumborientation=”left” disabled_on=”on||” _builder_version=”3.27.4″ custom_margin=”||10px|” fontsbreadcrumbs_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumbs_line_height_tablet=”2″ fontsseperator_font_size_tablet=”51″ fontsseperator_line_height_tablet=”2″ fontsbreadcrumblinks_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumblinks_line_height_tablet=”2″ z_index_tablet=”500″ fontsbreadcrumbs_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsseperator_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” global_module=”2897″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Een Facelift behandeling

Door middel van een facelift behandeling krijgt u weer een frisse en jonge uitstraling door uw huid te liften. Door de jaren heen verandert uw gezicht. Het ontstaan van rimpels wordt vaak als vervelend ervaren. Ook al wordt u ouder, u voelt zich niet ouder. Wilt u hier graag wat aan laten doen? Dan biedt een facelift een effectieve oplossing. Tijdens de ingreep verstrakken onze plastisch chirurgen uw huid en het onderliggende bind- en spierweefsel. Ook wordt het overtollige vetweefsel verwijderd. Hierdoor ziet uw gezicht er weer jong en stralend uit.

 • Verstrakking van de gezichtshuid
 • Verstrakking van de hals- en kaaklijn
 • Persoonlijk behandelplan op maat
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC

Resultaten facelift

Het doel van een facelift is om uw huid op een natuurlijke manier te verstrakken, zodat u er weer jonger en minder vermoeid uitziet. De rimpels die bij uw gelaatsexpressie horen en ontstaan wanneer u lacht of praat, blijven behouden. Met de plastisch chirurg bespreekt u tijdens het consult uw uitgangssituatie, wensen en het daarbij passende resultaat. Het is wel belangrijk om te weten dat het verouderingsproces in uw lichaam niet gestopt wordt met een facelift. Echter behoudt u altijd een voorsprong.

Prijzen en vergoedingen

Hieronder vindt u een indicatie van de kosten van een facelift. Een precieze opgave van de kosten is afhankelijk van uw wensen, de uitgangssituatie en de beoordeling van de plastisch chirurg. Dit bespreken we met u tijdens het eerste consult. Een facelift wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. [table id=13 /]

Wat is een faceliftbehandeling?

Door het verdwijnen van de stevigheid en elasticiteit in de huid ontstaan er zichtbare plooien en rimpels die u een verouderde uitstraling geven. De verslapping van de onderhuidse weefsellaag zorgt ervoor dat de toch al minder stevige huid gaat zakken. Bij een facelift wordt het onderhuidse weefsel gelift en de overtollige huid verwijderd waardoor de gezichtshuid zich weer in de oorspronkelijke positie bevindt. De plooien worden minder uitgesproken en de kaaklijn en de contouren van de hals worden verbeterd. We verstrakken tijdens een facelift de huid en het onderhuidse bind- en spierweefsel. Doordat we ook het onderhuidse verplaatsen, heeft de facelift een langdurig effect.

Hoe gaat een faceliftbehandeling in zijn werking?

Door het gebruik van de nieuwste technieken is een facelift bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen een minder ingrijpende operatie geworden. De operaties duren korter, de littekens zijn bijna onzichtbaar en de hersteltijd is verminderd. Wij leggen u stap voor stap uit wat u van de facelift kunt verwachten.

Stap 1: het eerste consult

Tijdens het eerste consult met de behandelend arts worden uw wensen besproken en onderzoeken we uw algehele gezondheid. Uw gezondheid wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren:

 • Uw medicijngebruik
 • Uw allergieën zover die bekend zijn
 • Uw algemene gezondheidstoestand
 • Uw alcohol- en drugsgebruik
 • Eerdere operatie rondom uw gelaat

Er zal worden bepaald of de arts met de behandeling kan voldoen aan deze wensen. Ook zal u uitvoerig worden geïnformeerd over de procedure, operatie, nazorg en eventuele complicaties. Ook zal er ruimte zijn voor vragen.

Stap 2: de ingreep

Een facelift is een uitgebreide operatie die ongeveer drie uur in beslag neemt. De operatie vindt plaats onder lichte narcose gecombineerd met een plaatselijke verdoving. We maken een huidsnede in het behaarde gebied van de slaap, voor en achter het oor. Dit betekent dat er een zichtbaar litteken ontstaat voor het oor, maar dit geneest over het algemeen fraai en is na enige tijd nog nauwelijks zichtbaar. Het litteken achter het oor en de littekens in het behaarde gebied zijn door de plaats niet zichtbaar. Na de ingreep plaatst uw behandelend arts drains in de wond zodat bloed en weefselvocht wordt afgezogen. U krijgt een dik verband om uw hoofd en blijft één nacht in het centrum. De volgende ochtend verdwijnen we de drains en verschonen we het verband. Hierna kunt u onder begeleiding naar huis.

Stap 3: de nazorg

Na de operatie is het belangrijk om gedurende twee weken rust te houden. Uw gezicht kan gezwollen zijn en oneffenheden vertonen. Dit zal geleidelijk aan wegtrekken. Na ongeveer een week komt u voor controle op het spreekuur. Tot die tijd dient u rust te houden.

 • De tweede dag na de ingreep mag u douchen en uw haar uitspoelen met lauw water.
 • In sommige gevallen krijgt u een gezichtsband om die u minimaal een week dient te dragen.
 • Het is raadzaam om de eerste drie maanden na de ingreep uw gelaat niet bloot te stellen aan de zon/zonnebank en sauna.

Belangrijk om te weten:

 • De hechtingen zijn oplosbaar en hoeven niet te worden verwijderd.
 • De onderhuidse hechtingen blijven enige tijd voelbaar als verdikkingen onder de huid voor de oren.

Als pijnstiller kunt u paracetamol gebruiken. Vermijd het gebruik van aspirines.

Voorbereiding voor een facelift

Voordat u een facelift ondergaat, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten en welke voorbereidingen u kunt treffen om na de operatie zo snel mogelijk te herstellen.

 • Na de ingreep blijft u een nacht in onze kliniek. Houdt er rekening mee dat u de volgende dag wordt opgehaald omdat u niet zelf mag autorijden.
 • Stop in overleg met de plastisch chirurg minstens een week voor de ingreep met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen.
 • Breng uw lichaam in optimale gezondheid door te stoppen met roken en alcohol drinken. Dit kan namelijk het herstelproces negatief beïnvloeden.
 • Start twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica D6 druppels om zwellingen en bloeduitstortingen te verminderen.
 • Gebruik elke dag vitamine C 1000 mg om uw lichaam gezond te houden.
 • Gebruik op de dag van de ingreep geen cosmetica en was uw haar een dag voor de ingreep met milde shampoo.

Is een facelift iets voor mij?

Er bestaan veel misverstanden over een facelift. Zo wordt er vaak gesproken over een onnatuurlijk, te strak resultaat. Daarnaast wordt er ten onrechte gedacht dat door de facelift een gezicht totaal verandert omdat de karakteristieke gelaatstrekken zouden vervagen. Het tegengestelde is waar. Met een facelift proberen we het mooiste uit uw gezicht te halen, waarbij we zoveel mogelijk uw natuurlijke uitstraling willen behouden. De verandering in uw gezicht na een facelift zal anderen niet direct opvallen: u zal er onopvallend beter en jonger uitzien. Een facelift is voor u geschikt als:

 • U er graag jonger uit wilt zien
 • De verouderde uitstraling niet past bij u zich vanbinnen voelt
 • Een vermoeide uitstraling heeft

“Zeer correcte en professionele opvang en voorbereiding op de facelift. Er werd veel aandacht geschonken aan de individuele wensen van de patiënt. Alles was perfect in orde, zorgzaam, vriendelijk, professioneel, efficiënt.”

“Mogelijkheid snel een afspraak te maken voor mijn facelift. Goede resultaten zonder dat de behandeling er overdreven uitziet. Duidelijke uitleg over de verwachte resultaten.”

“Uitstekende medewerkers die je op je gemak stellen. Zeer prettige sfeer en geweldige service. Is me reuze meegevallen en het resultaat nu na 6 dagen al erg mooi. Ik kan iedereen Dr. Winters en de kliniek aanbevelen!”

Risico’s en complicaties

Een facelift is een cosmetische ingreep en brengt daarom dezelfde risico’s met zich mee als elke andere operatie. De kans op een complicatie is echter vrijwel nihil. Tijdens het intakegesprek bespreekt uw behandelend arts de risico’s van de ingreep zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. De complicaties die kunnen optreden na een facelift zijn:

 • Infecties en nabloedingen
 • Stijfheid in het gezicht en vochtophopingen
 • Slechte wondgenezing
 • Zenuwbeschadiging

Veelgestelde vragen

Kom ik in aanmerking voor een facelift?

Een facelift behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van natuurlijke veroudering van het gezicht of een oudere uitstraling hebben door zon, roken of stress. Een facelift wordt het meest uitgevoerd bij mensen vanaf 40 jaar. Voor jongere mensen raden wij in de meeste gevallen een behandeling met fillers of behandeling tegen rimpels aan.

Is een facelift pijnlijk?

De behandeling vindt onder lichte narcose plaats. Tijdens de ingreep heeft u dus geen last van pijn. Na de ingreep kunt u pijn ervaren, echter is dit goed te behandelen met pijnstilling.

Kan ik na de behandeling fatsoenlijk over straat?

Uw gezicht kan gezwollen en verkleurd zijn. In sommige gevallen krijgt u een gezichtsband om. De meeste mensen nemen na de operatie ongeveer twee weken vrij om het lichaam rust te gunnen na de ingreep. Wij raden u aan om zware fysieke inspanningen de eerst zes weken te vermijden.

Houd ik zichtbare littekens over aan de behandeling?

Vlak langs de haargrens wordt een snee gemaakt. Hier zult u een litteken aan overhouden. De littekens zullen geleidelijk aan vervagen en bij de meeste patiënten op den duur amper zichtbaar zijn.

Wordt een facelift vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, helaas wordt een facelift niet vergoed door de verzekeraars.

Zie ik er heel anders uit na de facelift?

Wij streven ernaar om uw natuurlijk gezichtsexpressie zo veel mogelijk te behouden. Het zal anderen niet snel opvallen dat u een operatie heeft ondergaan. U zult er juist onopvallend beter uit zien.

Behandelend artsen

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling voor een facelift. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van facelifts. We begeleiden u van de voorbereiding en de behandeling tot de nazorg. Onze behandelend artsen zijn:

[catlist name="artsen+facelift" thumbnail="yes" excerpt="yes" excerpt_size="10" orderby="menu_order" order="asc" template="post_list_template" posts_morelink="Lees meer" catlink="yes" category_count="yes"]

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een facelift in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false”]

Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst injectabless" orderby="menu_order" order="asc"]