Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]
[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module hide_homebreadcrumb=”off” separator=”sep-pipe” hide_currentbreadcrumb=”off” homebreadcrumborientation=”left” disabled_on=”on||” _builder_version=”3.27.4″ custom_margin=”||10px|” fontsbreadcrumbs_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumbs_line_height_tablet=”2″ fontsseperator_font_size_tablet=”51″ fontsseperator_line_height_tablet=”2″ fontsbreadcrumblinks_font_size_tablet=”51″ fontsbreadcrumblinks_line_height_tablet=”2″ z_index_tablet=”500″ fontsbreadcrumbs_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumbs_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsseperator_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsseperator_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” fontsbreadcrumblinks_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” global_module=”2897″ saved_tabs=”all”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Ooglidcorrectie

Met een ooglidcorrectie corrigeren we het huidoverschot rondom de ogen. Verslapte huid van de bovenoogleden met plooivorming kunnen een zwaar en moe gevoel geven, het gezichtsveld beperken en irritatie van de huid en de ogen veroorzaken. Soms kunnen zware en verslapte bovenoogleden ook hoofdpijnklachten veroorzaken. Met een professionele ooglidcorrectie krijgt u weer een frisse en uitgeruste blik.

 • Verstrakking van de verslapte huid rondom uw ogen
 • Behandelplan op basis van uw klachten
 • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
 • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

Soorten ooglidcorrecties

Een ooglidcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Voorafgaand aan de behandeling wordt u zo nauwkeurig mogelijk onderzocht om uw situatie in kaart te brengen. Op basis van dit onderzoek doet de plastisch chirurg een voorstel voor de operatie.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder uw ogen of hangende oogleden, voeren wij een onderooglidcorrectie uit. Het huidoverschot van het onderste ooglid en het overtollige vetweefsel worden door onze plastisch chirurg verwijderd. De snee bij de onderooglidcorrectie valt vlak onder de wimperrand en daardoor is het litteken na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar. We voeren een onderooglidcorrectie uit onder plaatselijke verdoving.

Bovenooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van hangende oogleden en/of een vermoeide blik, voeren wij een bovenooglidcorrectie uit. Het huidoverschot van het bovenste ooglid en het overtollige vetweefsel worden door onze plastisch chirurg verwijderd. De snee bij de bovenooglidcorrectie valt vlak in de arcadeboog en daardoor is het litteken na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar. We voeren een bovenooglidcorrectie uit onder plaatselijke verdoving.

Het eerste consult

Het is belangrijk dat u de juiste behandeling krijgt en daarom bepaalt de plastisch chirurg tijdens dit eerste consult of er aan de wensen van een ooglidcorrectie kan worden voldaan. Daarnaast wordt ook de ooglidcorrectie behandeling doorgenomen, bespreekt u de operatierisico’s en de herstelperiode. Ook worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier en wordt uw medische achtergrond doorgesproken. Hierbij is het voor de chirurg belangrijk om te weten hoe goed uw gezondheid is en of u eerdere ingrepen heeft ondergaan.

De operatie

De ooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Voorafgaand aan de ingreep tekent de plastisch chirurg nauwkeurig af welk deel van de huid verwijderd mag worden. Bij een bovenooglidcorrectie maakt de chirurg vervolgens een kleine snee in de huidplooi van het bovenooglid. Bij de onderooglidcorrectie wordt de snee onder de wimperrand van het onderooglid gemaakt. Bij beide ingrepen wordt het vet en overtollige huid van de oogleden verwijderd. De combinatie van vetverwijderingen en verstrakking van de huid geeft optimaal resultaat. De plastisch chirurg plaatst hechtingen die we tijdens de eerste controleafspraak verwijderen.

Hersteltijd ooglidcorrectie

De eerste week na de ingreep ontstaan er blauwe plekken rondom uw ogen en kan er een zwelling van de oogleden ontstaan. Voor een bovenooglidcorrectie geldt dat het ongeveer zeven tot tien dagen aanhoudt en bij een onderooglidcorrectie duurt dit ongeveer twee tot drie weken. Het uiteindelijke resultaat van de ooglidcorrectie is na ongeveer drie maanden het beste zichtbaar.

[et_pb_vertical_timeline line_color=”#f5f5f5″ module_class=”concept” _builder_version=”4.9.2″ text_text_align=”center” label_text_align=”center” headings_text_align=”center”][et_pb_vertical_timeline_item title=”Zwelling en pijn neemt af” use_read_more=”off” font_icon=”%%49%%” animation=”off” _builder_version=”3.2″] 3 tot 7 dagen na de correctie [/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item title=” Controleafspraak in onze kliniek” use_read_more=”off” font_icon=”%%49%%” animation=”off” _builder_version=”3.2″] Dag 7 na de correctie [/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item title=” U mag lichamelijk licht werk uitvoeren” use_read_more=”off” font_icon=”%%49%%” animation=”off” _builder_version=”3.2″] 7 tot 10 dagen na de correctie [/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item title=” U mag fysiek zwaarder werk uitvoeren ” use_read_more=”off” font_icon=”%%49%%” animation=”off” _builder_version=”3.2″]4 tot 6 weken na de correctie [/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item title=” Het litteken is verminderd en het eindresultaat is zichtbaar” use_read_more=”off” font_icon=”%%49%%” animation=”off” _builder_version=”3.2″] 3 tot 4 maanden na de correctie [/et_pb_vertical_timeline_item][/et_pb_vertical_timeline]

Belangrijk na de ingreep

 • Stel de eerste drie maanden uw ogen niet bloot aan zonlicht of uv-straling zonder een zonnebril.
 • Voorkom zwelling van de oogleden door ze te koelen met ijs.
 • Neem de eerste week voldoende rust zodat de zwelling kan verminderen.
 • Wrijf de eerste weken niet in uw ogen.
 • Neem eventueel paracetamol om de napijn tegen te gaan.
 • Houd de wond van de correctie de eerste twee dagen schoon en droog.
 • Gebruik geen make-up rondom uw oogleden.
 • Ga de eerste vier tot zes weken na de operatie niet sporten.

Prijzen en vergoedingen

[table id=14 /] Bij een medische indicatie wordt in sommige gevallen een bovenooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar. Een onderooglidcorrectie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Lees meer informatie over de criteria over de vergoeding van de bovenooglidcorrectie.

Voor en na foto’s

Het resultaat van uw ooglidcorrectie is afhankelijk van verschillende factoren. Denk daarbij aan uw uitgangssituatie, de kwaliteit van uw huid en de genezingstendens.

Vorige week een ooglidcorrectie ondergaan bij dokter Paula Roossink. Het eindresultaat is nog niet te beoordelen maar voor wat ik nu al kan zien, is het resultaat prachtig. Super goede arts en erg tevreden met de gang van zaken bij EC Jan van Goyen.

De verpleging tijdens de behandeling was goed, ze houden je hand vast om je gerust te stellen. Ook krijg je vooraf een brief mee met informatie over de ooglidcorrectie en de voorbereidingen.

Risico’s en complicaties boven- en onderooglidcorrectie

Wij vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van eventuele risico’s en complicaties van de ingreep. Onderstaande complicaties zijn zeer zeldzaam, maar kunnen wel degelijk voorkomen. Heeft u nog vragen over de ingreep of heeft u last van bijwerkingen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Zeldzaam

 • Trekkend gevoel van oogleden door littekenreactie
 • Verhoogde druk in de oogkas
 • Bloeduitstorting
 • Last van tranende ogen
 • Nabloeding van het ooglid en vetweefsel
 • Vochtophoping rondom de ogen
 • Gevoelloosheid van de oogleden

Zeer zeldzaam

 • Slecht openen en sluiten van de oogleden
 • Naar buiten krullen van de oogleden

Veelgestelde vragen

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?

We voeren een ooglidcorrectie in de regel vaak uit onder plaatselijke verdoving. Soms komt het voor dat een onderooglidcorrectie lastiger uit te voeren is of de ingreep een combinatie is van diverse ingrepen en brengen we u daarom onder algehele narcose. Of dit in uw situatie het geval is, bespreken we tijdens het consultgesprek.

Kan ik snel weer aan het werk na de ingreep?

Neem na de ingreep voldoende rust om uw lichaam goed te laten herstellen na de ingreep. Ons advies is dan ook om niet direct weer aan het werk te gaan. U kunt na een week in uw eigen tempo uw werkzaamheden weer oppakken. U kunt dus, afhankelijk van het soort werk, na ongeveer een week weer aan het werk. De eerste vier weken mag u geen fysiek zware werkzaamheden uitvoeren. Heeft u dus lichamelijk zwaarder werk? Houd er dan rekening mee dat het vier tot zes weken duurt voordat u aan het werk kunt.

Mag ik mijn lenzen dragen na de ingreep?

Ons advies is om de eerste week na de ooglidcorrectie een bril te dragen. Na een week verwijderen wij de hechtingen uit uw oogleden en vanaf dat moment kunt u uw lenzen weer gaan dragen. Let er hierbij wel op dat u niet aan uw oogleden hoeft te trekken bij het inbrengen van de lenzen. Dit is namelijk niet bevorderlijk voor het herstel.

Behandelend plastisch chirurgen

Tijdens het eerste consult bespreekt u samen met uw plastisch chirurg de behandeling van de ooglidcorrectie. Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties en we begeleiden u van de voorbereiding en behandeling tot aan de nazorg. Onze behandelend chirurgen zijn:

[catlist name="artsen+ooglidcorrectie" thumbnail="yes" excerpt="yes" excerpt_size="10" orderby="menu_order" order="asc" template="post_list_template" posts_morelink="Lees meer" catlink="yes" category_count="yes"]

AFSPRAAK MAKEN


Voor meer informatie over de mogelijkheden van een ooglidcorrectie in Amsterdam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen of voor het maken van een afspraak, neemt u contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 08:30 en 16:30 uur.

Esthetisch Centrum Jan van Goyen
Concertgebouwplein 11
1071 LL Amsterdam
T: 020 305 5847
E: ec@jvg.nl

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false”]

Plastische Chirurgie

[catlist name="behandelingen" orderby="title" order="asc" numberposts=-1]

Prijslijst

[catlist name="prijslijst plastische chirurgie" orderby="menu_order" order="asc"]